Innoveren

 

Innoveren

Innoveren is blijven leren

Innovatie is weinig anders dan het resultaat van leren geleerd te hebben en dat continu te blijven doen. Het is evolutie. Vooruitgang door niet stil te staan. Verbeteren door niet onwillekeurig te bewegen, maar gericht. Vanuit een visie en met lef.

Wie nieuwe wegen in gaat, vindt nieuwe wegen. Dat zijn nieuwe paden én nieuwe methoden. Innoveren is als een afgedwongen biologische mutatie een weg om niet af te wachten, maar af te roepen wat onvermijdelijk is. Dat is niet een geleidelijke weg, maar een sprong voorwaarts. Of zijwaarts, achterwaarts of omhoog. In elke richting die doelbewust gekozen is. Of doelbewust vermeden werd te kiezen. Altijd in beweging.

Innovatief Leren Leren begeleidt het organische proces dat tot innovatie leidt en kent de faalrisico’s en succesfactoren. Daarbij hoort het vinden van de intrinsieke stimuli die een innovatie kunnen doen ontstaan, het creëren van de juiste omgeving en het borgen van de uitkomsten. Voor innovatie is geen formule en geen trucje. Het is hard werken.