Marga

Marga

Marga Janse

Marga Janse is trainer, coach en consultant en is gespecialiseerd op het gebied van innovatiemanagement.

Haar loopbaan is zij begonnen als onderzoeker in de medische wetenschap (Medische faculteit VU, Wageningen UR ). Naast onderzoek doen ging zij steeds vaker ook studenten, stagiaires en postdocs begeleiden en werd zij steeds nieuwsgieriger naar hoe mensen zich ontwikkelen en hoe ze leren.

De vraag ‘hoe zit dat…?’ is de rode draad in haar leven en werk. Dat maakt dat zij het zo leuk vindt om mensen te begeleiden, faciliteren, te trainen of te ondersteunen bij het zoeken naar de juiste vaardigheden, tools en processen om daarmee de juiste persoon op de juiste plek te zijn.

In 2005 studeerde ze af bij Joseph Kessels (U Twente) met haar scriptie over het vergroten van het ‘leervermogen’ van incubators in de Life Sciences. In 2008 behaalde zij haar diploma Trainer/Coach bij de Inspiration Company en haar certificaat procesfacilitator Investor in People.

Vanuit InnovatiefLerenLeren BV geeft zij al sinds 2006 vorm aan de sociale innovatie van uiteenlopende organisaties en kan bestaande kennis verbonden worden en nieuwe kennis groeien. Zij begeleidt bedrijven, managers en teams bij het sturen van de groepsprocessen, het ontwikkelen van de teamprofessionaliteit met een heldere visie op de toekomst. Hierbij maakt zij o.a. gebruik van de gedrag- en drijfveerscan en de EQ-scan (emotionele intelligentie). Door ook naar de menselijke kant te kijken is het vergroten van het succes van bijvoorbeeld ‘start-ups’ op een praktische manier in te richten.

Expertise en werkervaring         

– Gecertificeerd TSI-consultant voor gedrag-drijfveren en EQ-scan
– Gediplomeerd Trainer/ Loopbaan coach
– Gecertificeerd Procesfacilitator Investor in People

Ontwerpen en begeleiding van ontwikkel- en samenwerkingstrajecten

  • Samenwerking en processen op de werkvloer verbeteren (oa voor projectleiders in open systeeminnovaties)
  • Begeleiding bij het ontwikkelen van teamprofessionaliteit
  • Innovatie Expeditie voor docenten van de CAH; Agrarische Hoge school Dronten
  • Ontwerpen en begeleiden: “Leren Innoveren” WUR

Coaching en Intervisie

  • individuele– en groepscoachingstrajecten gericht op begeleiding bij professionaliseringsprocessen
  • Loopbaan coaching
  • outplacement begeleiding

Onderwijs

  • Eindexamen beoordelaar Hoge School Utrecht Faculteit Economie en Management
  • VU Master studenten (VU Gastcollege leergang Ondernemerschap/Life Sciences Entrepreneur): Learning to innovate from a personal and personal perspective.
  • HVA Studenten (Technische Bedrijfskunde): Communicatieve vaardigheden, persoonlijke ontwikkeling en advies vaardigheden tot consultant